Zašto ugostiteljska oprema ima sve kraći vijek trajanja?

Mnogi vlasnici ugostiteljskih objekata nisu svjesni činjenice da neredovitim održavanjem ugostiteljske opreme naprave više štete nego koristi. Iako prema nekim informacijama profesionalne ugostiteljske kuhinje imaju vijek trajanja oko 20 godina taj broj se danas smanjio zahvaljujući ne brizi vlasnika i voditelja ugostiteljskih objekata.

U Hrvatskoj se zbog turizma promijenio način poslovanja ugostiteljski objekata i danas ugostitelji većinom rade tijekom ljetne sezone, a za vrijeme zime svoj objekt zatvore. Nakon završetka ljetne sezone potrebno je servisirati opremu ili ako objekt radi kroz čitavu godinu potrebno ga je servisirati dva puta godišnje. Tijekom sezone oprema se više troši i potrebno je pravilno održavati. Ugostitelji se sve češće susreću da opremu koju su kupili prije nekoliko godina sada moraju mijenjati, te kupovati novu opremu koja sa sobom donosi visoke troškove.

Razlog svemu ovome je nedovoljna upućenost odgovornih osoba u način rada sa profesionalnom ugostiteljskom opremom. Prije same kupnje profesionalne opreme trebate biti upoznati sa svim karakteristikama te opreme, te kako će se ona ponašati u vašoj kuhinji. Često vlasnici ugostiteljski objekata biraju opremu koja je jeftinija i time sebi načine duple troškove jer održavanje i servisiranje te opreme se dešava često, a to košta.

Ako kupite ugostiteljsku opremu cijenjenih i kvalitetnih brendova sigurno ćete uštedjeti u dugoročnom smislu. Iako isprva oprema poznatih brendova je skupa, ali zato kasnije nećete imati dodatnih troškova servisiranja. A ako opremu i bude trebalo servisirati svi poznatiji brendovi daju garanciju tako da se ne trebate brinuti.

RUO je tvrtka u Splitu koja se bavi prodajom, najmom i servisom profesionalne ugostiteljske opreme, a ono što ih čini različitim od drugih je to da imaju tim profesionalaca posebno specijaliziran za ugostiteljsku opremu. Prilikom svake nedoumice u kupnji ugostiteljske opreme možete tražiti njihov savjet koji je besplatan.

Ugostiteljska oprema. Profesionalna ugostiteljska oprema.
Zašto ugostiteljska oprema ima sve kraći vijek trajanja?