Revolucionarni dizajn i vrhunska funkcionalnost: Upoznajte Fagor štednjake!

Fagor je renomirani španjolski proizvođač profesionalnih štednjaka koji se koriste u profesionalnim kuhinjama u Europi i svijetu. Njihovi štednjaci se ističu visokom kvalitetom, pouzdanošću i funkcionalnošću, a evo nekih karakteristika koje čine Fagor štednjake popularnim izborom u ugostiteljskoj industriji.

štednjaci
Fagor štednjak

Karakteristike Fagor štednjaka

Izdržljivost i kvalitetna izrada: Ovi štednjaci su napravljeni od visokokvalitetnih materijala koji su otporni na visoke temperature i svakodnevnu upotrebu. Njihova izdržljivost omogućava dug vijek trajanja.

Precizna kontrola temperature: Također su opremljeni naprednim sustavom kontrole temperature što omogućava precizno podešavanje i održavanje željene temperature tijekom kuhanja. To je ključno za postizanje konzistentnih rezultata u ugostiteljskim kuhinjama.

Modularni dizajn: Štednjaci često dolaze u modularnom dizajnu, što omogućava prilagođavanje prostora i potreba kuhinje. Mogu se kombinirati različiti moduli kao što su štednjaci, roštilji, ploče i pećnice kako bi se stvorio optimalan raspored za pripremu hrane.

Energetska efikasnost: Dizajnirani s ciljem smanjenja potrošnje energije. Koriste efikasne sisteme za zagrijavanje i izolaciju kako bi se smanjila potrošnja energije i troškovi.

Raznovrsnost modela: Fagor nudi različite serije i modele profesionalnih štednjaka kako bi zadovoljio različite potrebe ugostiteljstva. Neke od popularnih serija u ugostiteljstvu uključuju Advance Plus, Euroline, i Concept. Ovi modeli su prilagođeni za intenzivnu upotrebu i nude različite opcije i konfiguracije prema potrebama kuhinje.

Sigurnost

Sigurnost je ključna kod Fagor štednjaka, a oni su opremljeni sigurnosnim ventilima, termo-elementima i elektromagnetskim ventilima.

  1. Sigurnosni ventili: Ovi štednjaci često imaju ugrađene sigurnosne ventile koji automatski prekidaju dotok plina u slučaju nastanka plamena. Ova funkcija je izuzetno važna kako bi se spriječila opasnost od curenja plina i potencijalnih incidenata.
  2. Elektronska kontrola paljenja: štednjaci koriste elektronsku kontrolu paljenja, što omogućava jednostavno i sigurno paljenje plamenika. Ova tehnologija otklanja potrebu za otvaranjem plinskog ventila i paljenjem plamena ručno.
  3. Termo-elementi: Termo-elementi su ugrađeni u ove štednjake kako bi pratili prisutnost plamena. Ako plamen nestane (na primjer, zbog propuha ili drugih problema), termo-element prekida dotok gasa kako bi se spriječila opasnost od curenja.
  4. Elektromagnetski ventili: Određeni modeli Fagor štednjaka koriste elektromagnetske ventile koji se automatski zatvaraju u slučaju nestanka električne energije. Ova funkcija dodatno povećava sigurnost jer sprečava curenje plina ako dođe do prekida napajanja.
  5. Indikatori temperature: štednjaci često imaju indikatore temperature koji omogućavaju precizno praćenje i kontrolu temperature tijekom kuhanja. Ovi indikatori omogućavaju kuharima da održe željenu temperaturu i smanje rizik od pregrevanja ili nedovoljnog zagrijavanja hrane.
  6. Jednostavno čišćenje i održavanje: Fagor štednjaci su dizajnirani s ciljem olakšanog čišćenja i održavanja. Lako dostupne površine, odvojive komponente i protok zraka koji minimizira nakupljanje masnoće čine čišćenje štednjaka jednostavnijim i pomažu u održavanju higijene.

Važno je napomenuti da usprkos tim sigurnosnim funkcijama, pravilna upotreba i redovno održavanje Fagor štednjaka ostaju odgovornost korisnika. Preporučuje se da se pridržavate uputstava proizvođača i redovito vršite provjeru i servisiranje vaših štednjaka.

Dodatni elementi

Neki od dodatnih elemenata koje Fagor štednjaci mogu imati uključuju:

Različite veličine i konfiguracije: U ponudi su različite veličine štednjaka kako bi se prilagodili različitim kuhinjskim potrebama u ugostiteljstvu. Možete birati između različitih brojeva plamenika, kolutova, roštilja ili pećnica u zavisnosti od vaših zahtjeva.

Specijalizirane funkcionalnosti: Mogu imati specijalizirane funkcije koje olakšavaju pripremu određenih vrsta hrane npr. neki modeli mogu imati ugrađen wok prsten za brzo prženje azijskih jela, ili indukcijske ploče za brzo zagrijavanje i preciznu kontrolu temperature.

Digitalnu kontrolnu ploču: Neki modeli mogu biti opremljeni digitalnim kontrolnim “panelom” koji omogućava lakše podešavanje temperature i vremena kuhanja. Ovi paneli često imaju i dodatne funkcije poput tajmera ili memorije za česte postavke.

Dodatna oprema: Fagor nudi i različitu dodatnu opremu koja se može koristiti uz štednjake, kao što su posude za pečenje, rešetke ili poklopci koji optimiziraju kulinarske performanse.

Sve ove karakteristike čine ove profesionalne štednjake pouzdanim i sigurnim izborom za ugostiteljske objekte.