Revolucionarni dizajn i vrhunska funkcionalnost: Upoznajte Fagor štednjake!

Fagor je renomirani španjolski proizvođač profesionalnih štednjaka koji se koriste u profesionalnim kuhinjama u Europi i svijetu. Njihovi štednjaci se ističu visokom kvalitetom, pouzdanošću i funkcionalnošću, a evo nekih karakteristika koje čine Fagor štednjake popularnim izborom u ugostiteljskoj industriji.

štednjaci
Fagor štednjak

Izdržljivost i kvalitetna izrada: Ovi štednjaci su napravljeni od visokokvalitetnih materijala koji su otporni na visoke temperature i svakodnevnu upotrebu. Njihova izdržljivost omogućava dug vijek trajanja.

Precizna kontrola temperature: Također su opremljeni naprednim sustavom kontrole temperature što omogućava precizno podešavanje i održavanje željene temperature tijekom kuhanja. To je ključno za postizanje konzistentnih rezultata u ugostiteljskim kuhinjama.

Modularni dizajn: Fagor štednjaci često dolaze u modularnom dizajnu, što omogućava prilagođavanje prostora i potreba kuhinje. Mogu se kombinirati različiti moduli kao što su štednjaci, roštilji, ploče i pećnice kako bi se stvorio optimalan raspored za pripremu hrane.

Energetska efikasnost: Fagor štednjaci su dizajnirani s ciljem smanjenja potrošnje energije. Koriste efikasne sisteme za zagrijavanje i izolaciju kako bi se smanjila potrošnja energije i troškovi.

Raznovrsnost modela: Fagor nudi različite serije i modele profesionalnih štednjaka kako bi zadovoljio različite potrebe ugostiteljstva. Neke od popularnih serija u ugostiteljstvu uključuju Advance Plus, Euroline, i Concept. Ovi modeli su prilagođeni za intenzivnu upotrebu i nude različite opcije i konfiguracije prema potrebama kuhinje.

Sigurnost je ključna kod Fagor štednjaka, a oni su opremljeni sigurnosnim ventilima, termo-elementima i elektromagnetskim ventilima.

  1. Sigurnosni ventili: Fagor štednjaci često imaju ugrađene sigurnosne ventile koji automatski prekidaju dotok plina u slučaju nastanka plamena. Ova funkcija je izuzetno važna kako bi se spriječila opasnost od curenja plina i potencijalnih incidenata.
  2. Elektronska kontrola paljenja: štednjaci koriste elektronsku kontrolu paljenja, što omogućava jednostavno i sigurno paljenje plamenika. Ova tehnologija otklanja potrebu za otvaranjem plinskog ventila i paljenjem plamena ručno.
  3. Termo-elementi: Termo-elementi su ugrađeni u ove štednjake kako bi pratili prisutnost plamena. Ako plamen nestane (na primjer, zbog propuha ili drugih problema), termo-element prekida dotok gasa kako bi se spriječila opasnost od curenja.
  4. Elektromagnetski ventili: Određeni modeli Fagor štednjaka koriste elektromagnetske ventile koji se automatski zatvaraju u slučaju nestanka električne energije. Ova funkcija dodatno povećava sigurnost jer sprečava curenje plina ako dođe do prekida napajanja.
  5. Indikatori temperature: štednjaci često imaju indikatore temperature koji omogućavaju precizno praćenje i kontrolu temperature tijekom kuhanja. Ovi indikatori omogućavaju kuharima da održe željenu temperaturu i smanje rizik od pregrevanja ili nedovoljnog zagrijavanja hrane.
  6. Jednostavno čišćenje i održavanje: Fagor štednjaci su dizajnirani s ciljem olakšanog čišćenja i održavanja. Lako dostupne površine, odvojive komponente i protok zraka koji minimizira nakupljanje masnoće čine čišćenje štednjaka jednostavnijim i pomažu u održavanju higijene.

Važno je napomenuti da usprkos tim sigurnosnim funkcijama, pravilna upotreba i redovno održavanje Fagor štednjaka ostaju odgovornost korisnika. Preporučuje se da se pridržavate uputstava proizvođača i redovito vršite provjeru i servisiranje vaših štednjaka.

 

Neki od dodatnih elemenata koje Fagor štednjaci mogu imati uključuju:

Različite veličine i konfiguracije: Fagor nudi različite veličine štednjaka kako bi se prilagodili različitim kuhinjskim potrebama u ugostiteljstvu. Možete birati između različitih brojeva plamenika, kolutova, roštilja ili pećnica u zavisnosti od vaših zahtjeva.

Specijalizirane funkcionalnosti: Fagor štednjaci mogu imati specijalizirane funkcije koje olakšavaju pripremu određenih vrsta hrane npr. neki modeli mogu imati ugrađen wok prsten za brzo prženje azijskih jela, ili indukcijske ploče za brzo zagrijavanje i preciznu kontrolu temperature.

Digitalnu kontrolnu ploču: neki modeli mogu biti opremljeni digitalnim kontrolnim “panelom” koji omogućava lakše podešavanje temperature i vremena kuhanja. Ovi paneli često imaju i dodatne funkcije poput tajmera ili memorije za česte postavke.

Dodatna oprema: Fagor nudi i različitu dodatnu opremu koja se može koristiti uz štednjake, kao što su posude za pečenje, rešetke ili poklopci koji optimiziraju kulinarske performanse.

Sve ove karakteristike čine ove profesionalne štednjake pouzdanim i sigurnim izborom za ugostiteljske objekte.

Leave a Reply